Frågor och svar

Frågor och svar

  20-VAD HAR NI FÖR POLICY NÄR DET GÄLLER RÖKNING?

  Alla fordon är rökfria.

  19-SLÄPPER CHAUFFÖREN AV MIG VID MITT BOENDE?

  Även om leverantören strävar efter en ”dörr-till-dörr”-service, finns det vissa tillfällen då det kanske inte är möjligt, t.ex. om vägen är avstängd. Om det uppstår något sådant kommer chauffören att släppa av och hämta dig vid närmaste möjliga plats. Observera att chauffören inte är ansvarig för att hjälpa till med bagaget ända fram

  18-BEHÖVER JAG GE DRICKS TILL CHAUFFÖREN?

  Priset som betalas inkluderar ingen dricks,Det är brukligt att ge dricks om du tycker att servicen har varit bra. Men det är helt och hållet upp till dig.

  17-HUR MYCKET BAGAGE FÅR JAG TA MED MIG?

  För alla typer av fordon är det tillåtet att ta med en resväska av standardtyp (ca 70 cm hög, 47 cm bred och 21 cm djup), samt ett litet handbagage. Observera att du ska kunna ha ditt handbagage inne i bilen, och därför får det inte vara för stort.Om du reser med extra mycket bagage, som en stor resväska, golfklubbor, rullstol, skidor, barnvagn, etc. är det viktigt att vi får reda på det vid bokningstillfället, eftersom en extra avgift kan tas ut. Om du inte informerar oss om detta kan ett extra fordon behövas för att ta det stora bagaget, vilket naturligtvis medför extra avgifter.I vissa fall, om bilen är full med passagerare och deras bagage, kan man behöva byta till ett större fordon. För att undvika denna typ av problem vid ankomst kan man ringa och tydliggöra kraven vid bokningen.

  16-VAD HÄNDER OM JAG RÅKAR KRÄKAS I EN TAXI?

  Ditt civilrättsliga ansvar gör att du får betala för tvätten av taxin. Att skada någon annans egendom på grund av oaktsamhet kan leda till att man blir skadeståndsskyldig, Kräks man i en taxi så faller det under detta lagrum, och man är rent rättsligt sett skadeståndsskyldig gentemot taxibolaget. Priset på en invändig tvätt brukar ligga på emellan 500-3000 kr beroende på omfattningen och hur länge taxin är tvungen att vara ur trafik.

  15-VAD HÄNDER OM NÅGON AVSIKTLIGEN HAR SÖNDER INREDNINGEN I TAXIN UNDER FÄRD?

  Att skada någon annans egendom, d.v.s. skadegörelse, är straffbart om man gör det uppsåtligen.

  14-VAD SÄGER LAGEN OM ANVÄNDNING AV BILBÄLTE I TAXI?

  Det är lag på att alla måste använda bilbälte i taxi. Föraren ansvarar dessutom för att passagerare som är under 15 år använder bilbälte eller annan skyddsanordning. Barn som är yngre än tre år får inte färdas i ett fordon där det inte har möjlighet att använda särskild skyddsanordning för barn, annat än vid tillfällig färd i taxi under korta sträckor. I sådant fall får barnet dock inte färdas i framsätet. I fråga om skyldighet att använda bilbälte vid skolskjutsning finns särskilda bestämmelser i förordningen (1970:340) om skolskjutsning.

  13-ÄR DET BILLIGARE ATT BEGÄRA- OCH SEDAN ÅKA PÅ ETT FASTPRIS ELLER ATT ÅKA PÅ TAXAMETER PRISET?

  De fasta priserna är inte alltid billigare, de är trygga.

  12-BRUKAR NI RINGA INNAN TAXIBILEN ÄR PÅ PLATS?

  Lämna ditt telefonnummer när du beställer din taxi så ringer föraren upp ett par minuter innan taxibilen är framme vid din adress. Det är gratis och du kan i lugn och ro, utan spring mellan fönster och soffan, invänta din taxi – bra va!?Telefon 0470-61666

  11-KAN MAN LITA PÅ ETT ”MINDRE” TAXIBOLAG?

  På City Taxi känner vi personligen alla våra chaufförer och vi satsar på att våra kunder ska känna sig trygga med oss! Har du några synpunkter eller klagomål på något är vi tacksamma om du hör av dig så att vi kan förbättra tryggheten, säkerheten och servicen ytterligare! Kontakta våran växel på 0470-61666 eller maila oss på city_taxi_vaxjo@hotmail.com info@citytaxivaxjo.com

  10-KOSTAR DET EXTRA ATT ÅKA STORBIL?

  Storbilar är lite dyrare att köra än ordinarie personbilar, därför kostar det lite mer att åka storbilstaxi.

  10-KOSTAR DET EXTRA ATT ÅKA STORBIL?

  Ja, barn under 135 cm måste åka i bilbarnstol (upp till tre år) eller bälteskudde (från tre år och upp till 135 cm). Bilbarnstol kostar 50 kronor, bälteskudde kostar inget extra. Bokas på telefon 0470-61666.

  9-KAN JAG BESTÄLLA EN TAXI MED BILBARNSTOL OCH VAD KOSTAR DET?

  Ja, barn under 135 cm måste åka i bilbarnstol (upp till tre år) eller bälteskudde (från tre år och upp till 135 cm). Bilbarnstol kostar 50 kronor, bälteskudde kostar inget extra. Bokas på telefon 0470-61666.

  8-ÄR ALLA CITY TAXI BILAR MED BILBARNSTOL?

  Vi kan inte garantera att alla våra utrustade taxi bilar har bilbarnstol, tyvärr.

  7-VAD KOSTAR DET ATT TA EN CITY TAXI BIL PÅ GATAN TILL VÄXJÖ AIRPORT?

  Det är vanlig taxameter som gäller. Från City till Växjö flygplatsen blir cirka 250-300 kr.

  6-KAN JAG FÅ MIN RESA FAKTURERAD?

  Nej.

  5-HUR GÖR JAG FÖR ATT FÅ TILLBAKA NÅGOT SOM JAG GLÖMT I EN AV ERA TAXIBILAR?

  Gå till reklamations avdelning/glömda saker, längst ner i meny raden.

  4-FÅR MAN HA MED HUSDJUR I ERA TAXIBILAR?

  Upp till chauffören, så fråga alltid chauffören.

  3-ÄR DET OLIKA FASTA PRISER, BEROENDE PÅ NÄR PÅ DYGNET MAN ÅKER TILL ?

  Nej, vi har bara en och samma taxa dygnet runt till kl 18:00.

  2-KAN JAG FÖRBESTÄLLA TAXI OCH VAD KOSTAR DET?

  Ja, dygnet runt och det kostar inget extra.

  1-HAR NI FASTA PRISER?

  Ja, alltid när du bokar oss till Växjö Airport och hela Växjö, men vi har inga fasta priser om du tar en av våra bilar på gatan.