I Växjö råder det fri prissättning inom taxibranschen, och bolagen kan ta ut vilka priser de vill. Det gör det lätt att bli lurad som taxikund, särskilt när man befinner sig i en ny stad och inte känner till de lokala taxibolagen. Här finns några tips som gör det lättare att undvika att bli lurad.

1- I första steg att välj ett bolag du känner till och litar på. Åk inte med mindre bolag. Du behöver heller inte välja den bil som står först i taxikön, oavsett vad chaufförerna säger eller gör.

2- I andra steg- jämför priset. För att underlätta jämförelser mellan taxibolagen måste alla taxibilar ange prisuppgifter på dörren, som ska synas både inifrån och utifrån taxin. Pris informationen ska se ut så här: På prisinformationen ska stå ett högsta jämförpris i stora siffror på 10 km som tar 15 minuter. Med hjälp av detta pris kan man enkelt jämföra de olika bolagen.

3- tredje steg – förhandla om priset. Om du inte hittar en taxi med skäligt jämförpris kan du försöka att få fast pris på din taxiresa istället.

4- Om du hamnar i en ny stad och inte känner till där så du ska googla om taxibolag offtas stora bolager befinnas på google då kan du boka din taxi eller fråga om fastpris.